3 prípady kedy vás zachráni suchý ľad

Plánujete dovolenku v lete?
Ak ste už nejednu absolvovali viete, že prepravovať a skladovať potraviny v chlade nie je jednoduché. Zabudnite však na tradičné prenosné chladničky alebo zmrazené bloky ľadu v plastových zásobníkoch. Často sa roztopia rýchlejšie, než potrebujete.
Existuje efektívnejší spôsob ako prepravovať chladené jedlo či nápoje. A dokonca bez otravných mlák vody všade naokolo.
Vyskúšajte suchý ľad.
Potraviny ostanú dokonale chladené počas celej cesty a dokonca i dlhšie, ak budete potrebovať. Suchý ľad je pevné skupenstvo oxidu uhličitého, ktoré svojimi vlastnosťami plne nahrádza ochladzovanie akéhokoľvek druhu. Dostupný je nielen pre priemyselnú výrobu, vedu a výskum. Suchý ľad si môžete objednať i vy. Dokonca už od jedného kilogramu. O tom ako vlastne vzniká a ako sa vyrába suchý ľad sa viac dočítate v článku Suchý ľad- revolúcia v chladení. Pre každého.
Hľadáte prvú pomoc v prípade, ak vaša chladnička náhle vypovedala službu? Uskladniť množstvo jedla a potravín, ktoré potrebujú ostať chladené, to dá zabrať. Platí to i v prípade, ak vás prekvapí výpadok elektrickej energie. V takýchto chvíľach sa spoľahnite na suchý ľad. Postačí, ak umiestnite jeden blok suchého ľadu na spodok chladničky a druhý na vrchnú časť mrazničky. A problém s tým, ako uchovať jedlo studené, máte vyriešený. A do tretice vám tento efektívny ochladzovač podá pomocnú ruku, keď budete plánovať ďalšiu vašu vychýrenú párty či rodinnú oslavu. Predstavte si, že sa nemusíte obmedzovať na miesta s množstvom zásuviek pre chladničky a zásobníky na zmrzlinu. Nepotrebujete dokonca ani techniku so svetelnými efektmi. Na toto všetko vám postačí jeden pomocník - suchý ľad. Pelety alebo bloky suchého ľadu jednoducho použijete na ochladzovanie nápojov a potravín v nádobách s pootvoreným vekom. Návody na presvedčivé efekty so suchým ľadom nájdete tu.
Pri manipulácii so suchým ľadom nezabúdajte na bezpečnostné opatrenia.