Suchý ľad - zabijak molí v šatníku

Vrecko s levanduľou si veselo rozvoniava vo vašej skrini, no mole ju za žiadnu cenu nechcú opustiť?
Ak ste vyskúšali už všetky osvedčené babské triky, nadišiel čas na niečo efektívne. A to skôr, než sa mole pustia do vášho obľúbeného hodvábneho svetru!

Máme pre vás tip, ako sa účinne zbaviť molí. Lacno, jednoducho a nadobro. Stačí, ak si zadovážite zopár kíl suchého ľadu a pevné plastové vrece (napríklad na odpadky).
Suchý ľad nielen účinne bojuje s krtkami či odstraňuje ploštice z vašej spálne. Poľahky zatočí i s nepríjemnými moľami. Takto:

Do plastového vrecka vložte niekoľko kusov napadnutého oblečenia. Hneď nato prihoďte dve-tri malé lopatky suchého ľadu. Opäť navrstvite oblečenie a následne zhruba rovnaké množstvo peliet suchého ľadu. Tento postup niekoľkokrát zopakujte. Napokon vrece s oblečením a suchým ľadom uzavrite. Ponechajte však štrbinku, kadiaľ môže unikať plyn, ktorý vzniká sublimáciou pevného oxidu uhličitého - suchého ľadu. V prípade, ak vrece uzavriete vzduchotesne, hrozí jeho roztrhnutie pôsobením vznikajúceho tlaku. Vrece dôkladne utesnite až po úplnom vyparení sa suchého ľadu.
Nechajte ešte 3-4 dni oxid uhličitý pôsobiť, aby ste si boli istí, že dôkladne zničil nielen dospelé jedince, ale i larvy a vajíčka.
A váš hodvábny sveter bude patriť medzi najobľúbenejšie kúsky vášho šatníka ešte niekoľko jesení. Nemajte obavy, suchý ľad oblečenie nepoškodí.

Pri manipulácii so suchým ľadom nezabúdajte na bezpečnostné opatrenia.