Bosorácky elixír

Hľadáte originálny nápoj na Hallowenskú párty?
Máme pre vás dobrú správu. Bosorácky elixír bude vašim hosťom na oslave nielen chutiť. Úplne odzbrojí ich zmysly a navodí tú pravú strašidelnú atmosféru. Jeho chuť môžete jednoducho ovplyvniť výberom iných ingrediencií a pripraviť tak hneď niekoľko druhov tematického nápoja, ktorý vám budú závidieť i ostrieľaní majstri umenia miešaných drinkov.

Potrebujete:
1 malá miska sorbetu ( podľa vášho výberu )
2 litre ochuteného perlivého nápoja ( podľa vášho výberu)
0,5 litra miešaného nápoja s výraznou farbou ( napríklad brusnicový alebo jahodový džús s čerešňovým sirupom )
suchý ľad
starý kotlík
menšiu nádobu, ktorá sa zmestí do kotlíka (plastová alebo sklenená miska)
gumená rukavica
veľká lyžica


Ako prvú si pripravíme “plávajúcu ruku”. Aby sme mohli nápoj ozvláštniť touto hrôzostrašnou kulisou, musíme na to myslieť vopred. Vyvrátime gumovú rukavicu, ktorú sme dôkladne umyli a naplníme ju miešaným nápojom výraznej farby. Vrch rukavice zviažeme tak, aby tekutina nevytekala. Nakoniec rukavicu uložíme na niekoľko hodín do mrazničky alebo priamo do termoboxu so suchým ľadom.

Na prípravu samotného bosoráckeho elixíru potrebujeme najprv vložiť menšiu misku do kotlíka. Aby sme dosiahli efekt hmly, je potrebné, aby bola medzi miskou a kotlíkom medzera o veľkosti cca 1 centimetra.
Do misky vložíme sorbet a zalejeme ho perlivým nápojom. Opatrne premiešame. Potom do pripravenej zmesy ponoríme strašidelnú ruku, ktorá medzitým zmrzla a vyslobodíme ju z gumovej rukavice. Jednotlivé chute sa tak budú v bosoráckom elixíre postupne prepájať.
Nuž a nakoniec efektná strašidelná hmla, ktorá sa bude plaziť z kotlíka.
Do medzery, ktorá nám vznikla medzi kotlíkom a miskou nalejte horúcu vodu a pomaly vhadzujte pelety suchého ľadu. Hmla, ktorá vznikne, v momente priláka nadšených zvedavcov a vaša párty sa zapíše do dejín.
Okrem bezpečnostných opatrení pri manipulácii so suchým ľadom dbajte o to, aby sa pelety alebo malinké kúsky suchého ľadu nedostali priamo do nápoja a aby ich nikto nepožil.
Jeden trik vám nestačí? Nech sa páči, inšpirujte sa ďalšími Halloweenskymi efektami.