Strašidelná tekvica

K Halloweenskej výzdobe patrí neodmysliteľne veľká hrôzostrašná tekvica. Tento rok sa však nemusíte trápiť s tým, ako vyrezať tekvicu originálne.
Prinášame vám návod, ako urobiť z obyčajnej tekvice strašidelnú halloweensku dekoráciu, na ktorú nikto len tak ľahko nezabudne. Z jej otvorov sa bude totiž plaziť hrôzostrašná hmla.

Potrebujete:
1 veľká tekvica vhodná na vyrezávanie
nôž na vyrezávanie
1 pohár
horúca voda
soľ
suchý ľad

Najprv si pripravíme tekvicu. Odrežte vrchnú časť a vydlabte vnútro tak, aby vám ostal dutý priestor. Následne urobte do tekvice zárezy a vyformujte tak jej tvár podľa vlastnej fantázie. Množstvo inšpirácie nájdete i na internete.
Ak máte strašidelnú tvár tekvice vyrezanú, vložte dnu pohár so slanou horúcou vodou. Nasaďte si rukavice a opatrne vezmite zopár peliet suchého ľadu. So suchým ľadom manipulujte opatrne, prečítajte si opatrenia, ktoré musíte pri zaobchádzaní s ním dodržiavať.
Suchý ľad vhoďte do pohára a otvor v tekvici uzavrite odrezanou časťou.
Z tekvice sa v momente začne plaziť hmla, ktorá všetkým naokolo vyčaruje zimomriavky na celom tele. Ak chcete, aby efekt hmly vychádzal len z úst halloweenskej tekvice, použite nižší pohár. Hmla sa kvôli svojej hmotnosti bude udržiavať v spodných častiach vašej originálnej halloweenskej dekorácie.

Chystáte aj nezabudnuteľnú Halloweensku párty? Vyskúšajte náš návod na originálny drink - Bosorácky elixír.